Foto: Printscreen

Vozač u timu Alfa Romeo, u okviru Formule 1, Antonio Đovinaci, oduševljen je što će i dalje imati Kimija Raikonena za timskog kolegu 2021. godine, vjerujući da će Finčevo iskustvo biti ključno za njegov razvoj.

Nakon špekulacija u sredini sezone da bi Alfa Romeo mogla promijeniti jednog ili više svojih vozača, švajcarski je tim krajem oktobra 2020. godine potvrdio da će i Raikonen i Đovinaci ostati u sezoni 2021.

Sa Kimijem ponovo pored mene sljedeće sezone, mislim da mogu napraviti još jedan korak naprijed. Biće jako važno gledati ga, jer mislim da je, kao što sam već puno puta rekao, još uvijek jedan od najboljih ovdje, posebno u držanju tempa i vođenju same trke. Srećan sam što nastavljam raditi sa njim. Iskustvo puno utiče na svaku kategoriju, to se možda najviše osjeti u Formuli 1” – rekao je Đovinaci, a prenio “MotorSport.

Šef Alfa Romeo tima, Fred Vasur rekao je da je zadovoljan napretkom Đovinacija tokom njegove druge sezone sa ekipom, te se nada da će Italijan u 2021. godini postati lider.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime