Foto: Printscreen

Legendarni hrvatski komentator Drago Ćosić gostovao je u fudbalskom podkastu A1 gdje je govorio o svojim mlađim danima i situacijama sa stadiona.

Hrvatski komentator Drago Ćosić koji je oduševljavao svojim prenosima događaja sa velikih takmičenja govorio je kako mu je prva ljubav upravo bila klub sa “Grbavice”.

Ja sam kao klinac znao pobjeći od kuće, sjesti na voz u Doboju i otići u Sarajevo na utakmicu, jer sam zaista navijao za Želju u tom svom djetinstvu dok sam bio u Tesliću. Željo je bio neka prva ljubav” – rekao je Ćosić i dotakao se utakmice Željezničara sa Videotonom u polufinalu Kupa UEFA 1985. godine koja mu je najviše ostala u sjećanju:

Ja je znam napamet cijelu. To je bila emocija. Nema jače. To je relativno mali klub u odnosu na veliku četvorku, imao je sjajnu generaciju, sjajnog trenera, ali nije dugo trajao. Ali, taj prokleti Videoton, gdje bi im bio kraj“.

Ćosić se dotakao evropskih velikana za koje je rekao da navija najviše za Barselonu, ali i Bajern iz Minhena koji smatra za najorganizovaniji klub na svijetu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime