Foto: Mike Segar/Reuters

Ministar za imigracije Australije Aleks Hok iskoristio je svoje pravo i poništio je odluku Federalnog suda, čim je odbio vizu Novaka Đokovića.

Drama oko Novaka Đokovića na Australijan openu se nastavlja, taman kada je djelovalo da će najbolji svjetski teniser poslije odluke suda u njegovu korist moći braniti titulu sada su iskrsli novi problemi.

Naime ministar Aleks Hok iskoristio je svoje pravo i ukinuo je vizu Đokoviću za ulazak u Australiju, što znači da ukoliko Novak ne podnese žalbu i ona ne bude prihvaćena biće deportovan iz Australije i biće mu zabranjen ulazak na tri godine.

Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije” – napisao je Hok.

Novak Đoković bi prvi meč na Australijan openu trebao igrati u ponedjeljak protiv Miomira Kecmanovića, ali sada ništa od toga nije sigurno i čekamo rasplet situacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime