gambit
Foto: Privatna arhiva

Druga liga Republike Srpske, ekipno zvanično takmičenje pod organizacijom Šahovskog saveza Republike Srpske, od 27. do 30. maja će se po prvi put održati u Banjaluci, u hotelu “Jelena”.

Tehnički organizator ove velike manifestacije je Centar za unapređenje i razvoj šaha “Gambit”, a medijski pokrovitelji su televizija “K3” i MeridianSportBH.

Ligi će prisustvovati čak 14 ekipa i preko 100 šahista iz Banjaluke, Nove Topole, Gornjih Podgradaca, Ribnika, Šipova, Kotor Varoša, Potočana, Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Pala i Nevesinja.

Takmičenje je prijavljeno kod FIDE – Svjetske šahovske Federacije za osvajanje rejting poena, a održaće se uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih institucija Republike Srpske.

Raspis i spisak prijavljenih timova možete pogledati ovdje.

Podsjećamo, u aprilu ste na našem portalu mogli pročitati opširan intervju sa Nemanjom Šipkom, međunarodnim FIDE šahovskim instruktorom i najmlađim šahovskim sudijom s međunarodnom titulom u Bosni i Hercegovini, te osnivačem i predsjednikom Centra za unapređenje i razvoj šaha “Gambit” iz Banjaluke.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime