Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Najbolji strijelac u istoriji “Slijepih miševa”, Bojan Dubljević, u razgovoru za sajt Evrolige otkrio je kako se u slobodno vrijeme bavi pikadom koji mu je unaprijedio šuterske vještine, a nije krio ni želju da se ozbiljnije bavi tim sportom po okončanju košarkaške karijere.

“Kada sam počeo igrati pikado, mislim da mi je to unaprijedilo šut. Svaki put kada je potrebno pogoditi određeni broj na pikado tabli, potrebna je ogromna doza koncentracije, baš kao što je slučaj i sa slobodnim bacanjima. U mojoj glavi, posebno na psihičkom aspektu to mi dosta pomaže i na parketu” – rekao je Dubljević i nastavio:

“Niko od mojih saigrača ne igra pikado zbog gustog rasporeda i nedostatka slobodnog vremena. Igram samo kad mi brat iz Nikšića dođe u posjetu, a vrijeme volim provoditi u pabu koji se zove ‘Liverpul’, a sa ozbzirom na to da navijam za Liverpul tamo gledam utakmice, ispijam pivo i igram pikado. Kada završim košarkašku karijeru imaću mnogo više vremena da unaprijedim svoje vještine u pikadu, svi igrači su debeli i piju mnogo piva, to mogu i ja”.

U nastavku razgovora “Dubljevičius” je otkrio da mu je omiljeni broj na pikado tabli “17”, a igra u kojoj se ponajviše takmiče njegov brat i društvo iz rodnog Nikšića zove se “kriket”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime