Foto: FK Velež

U toku je zimska pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali za trenere i klubove nema puno vremena za odmor. U razgovoru za klupski sajt trener Veleža Feđa Dudić najavio je početak priprema i drugi dio sezone.

Velež je nakon 19 odigranih kola u prvom dijelu na četvrtoj poziciji sa realnim šansama za borbu za izlazak u Evropu.

Moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom na polusezoni. Koliko sam imao priliku da pratim, ovo je poslije rata možda drugi put da je Velež polusezonu završio kao četvrti na tabeli. Veliki rezultat obzirom sa kakvim smo se sve problemima susretali i sa kakvim smo sastavom igrali” – rekao je na početku razgovora Feđa Dudić.

Trener “Rođenih” rekao je kako su sa individualnim trenizima već počeli, a i da će biti strog ukoliko neko dođe zapušten sa pauze.

Već od 23. smo nastavili sa individualnim treninzima. Imali smo deset dana pauze i očekujemo da igrači na pripreme dođu s dobrom podlogom. Nemamo prostora da nekog čekamo, da dođe zapušten. Od prvog dana ćemo raditi sa loptom. Ko se ne bude pridržavao, biće mu teško da se uklopi, ali to su dobri momci. Početak priprema je zakazan ovdje, a 4. februara putujemo za Antaliju” – kazao je Dudić.

On je i dodao da ne očekuje mnogo dolazaka, ali ni odlazaka iz kluba, osim da je Muharem Ćivić podnio zahtjev za odlazak.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime