Dudić
foto: printscreen

Trener Veleža Feđa Dudić u razgovoru za portal “Reprezentacija.ba” istakao je da je ponosan jer je sada trener sa najdužim stažom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Dudić ističe da kod nas klubovi nemaju razumijevanje i veoma brzo poslije loših rezultata dovode drugog trenera.

Nakon što je Amar Osim otišao iz Željezničara, preuzeo sam štafetu, postao sam ‘najdugovječniji’. Na to sam ponosan jer je to presedan u našem prvenstvu, samo su Osim i Husref Musemić uspjevali opstati na jednom mjestu po dvije godine, a znate da kod nas klubovi nemaju razumijevanje. Zato i ne pravimo rezultate. Za dugovječnost sam velikim dijelom i ja sam zaslužan jer rezultati su ono što drži trenera. Kada ih nema, onda do izražaja dolazi Uprava koja će procijeniti radi li trener dobro ili će donijeti ishitrenu odluku” – izjavio je Dudić.

On kaže da su mu malo smetali negativni komentari prilikom dolaska u Velež, a sada se taj pritisak dosta manji.

Velež je klub sa velikom tradicijom, za njega žive navijači, kao i igrači koji u svakoj utakmici daju sve od sebe. S te strane nemam nikakvih zamjerki. Kada dobijete šansu da jedan tako veliki klub vodite kao relativno mlad trener, onda morate biti ponosni. U početku je bilo skeptičnih ljudi. Malo su mi i smetali neki negativni komentari poslije mog dolaska, osudili su me i prije nego što sam došao, a nisu ni znali kakav sam trener. Tako je to kod nas. Ipak, poslije već prve utakmice u Tuzli taj broj negativnih se smanjio i danas, hvala Bogu, uživam veliku podršku. Ljudi vide da radim iskreno, pošteno i da dajem mnogo sebe u ovaj posao. Da se ne lažemo, nema Velež kadar kao ostali klubovi iz vrha, sve su to mladi momci. Samim tim ovaj naš uspjeh je još veći” – dodaje on. 

Sada im je glavni cilj da se plasiraju u Evropu, što bi bio najveći uspjeh kluba nakon rata.

Kao što sam već rekao, cilj mi je da sa Veležom izborim plasman u Evropu. To bi ujedno bio i najveći poslijeratni uspjeh kluba i samim tim najveći u mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Mi smo već sada srušili nekoliko tih nekih tradicija koje su bile nezamislive do prije nekoliko godina. Osim što smo pobijedili Široki Brijeg na Pecari, ranije smo dobijali Zrinjski, pa Željezničar na Grbavici. Eh, Evropa bi bila šlag na sve to” – kazao je Dudić.

Kaže da je sa svojim igračima prijatelj, ali kada se radi nema pardona.

Ja sam svojim igračima prijatelj, drug, a nekada i diktator. Oni koji su radili sa mnom to najbolje mogu opisati. Volim puno razgovarati sa igračima, biti im dostupan i ako je finansijska situacija u pitanju boriti se da dobije ono što je dogovorio. Ako je igrač zadovoljan, onda možeš izvući maksimum iz njega. Bude vremena i za šalu, ali kada se radi onda nema pardona” – istakao je Dudić.

On je na kraju razgovora rekao da bi mu bila čast voditi Željezničar ili Sarajevo, ali trenutno razmišlja samo o Veležu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime