Dudić za MeridianSportBH: "Ne boli me glava, ne čekam četvrtak da vidim ko mi sudi"

Trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić za MeridianSportBH je prokomentarisao svoje prve utiske iz Superlige Srbije i utakmice protiv Crvene zvezde.

Feđa Dudić je nedavno preuzeo Radnički Kragujevac i na debiju savladao Železničar iz Pančeva sa 2:0.

Kad kreneš negdje, u glavi sebi postavljaš pitanja šta će biti, kako će biti… Što se tiče Radničkog zatekao sam od kluba, infrastrukture i ostalih stvari i više nego što sam ja mogao očekivati. Nije lako kad radiš u Sarajevu gdje imaš sve da poslije pređeš u klub u kojem ne možeš da priuštiš uslove. Meni je broj jedan da imam dobre terene, adekvatne rekvizite i sa te strane to je više nego što sam očekivao. Moram da apostrofiram sportskog direktora Slavka Perovića preko kojeg sam i došao. To je radnik koji razmišlja isto kao i ja, živi fudbal 24 sata, realno gleda na fudbal što je rijetkost u ovom poslu. Čast mi je sarađivati sa takvim čovjekom. Sve što se tiče prvog utiska je pozitivno” – rekao je Feđa Dudić za MeridianSportBH, a potom nastavio o Superligi Srbije:

Ne boli me glava, ne čekam četvrtak da vidim ko mi sudi. Barem ja nisam u tome. Nisam pojma imao ko sudi protiv Železničara, ni sada prtoiv Zvezde. Ne znaju oni mene, ne znam ja njih i odmah mi lakše za pripremiti utakmicu i posvetiti se onome što jeste, a to je teren. Ima klubova koji su prema naprijed, oni su bolji u odnosu na Premijer ligu, a ostalo nije bauk. Mi potcijenjujemo našu ligu, ljude koji rade kod nas. Ne zaostajemo mi puno za regionom, ali treba neke stvari da se urede. Za Partizan, Zvezdu, TSC i Čukarički, normalno da je za te klubove ta liga jača. Ostalo, nije to ništa specijalno. U Premijer ligi ima dosta jačih utakmica sa većim intenzitetom nego kad radim analizu i gledam ekipe koje se bore za opstanak”.

Feda Dudic
Foto: FK Velež

Radnički je juče u zanimljivom susretu na Čika Dači poražen od Crvene zvezde rezultatom 4:3.

Uz AEK, moja najveća utakmica protiv nekog protivnika. Bilo je i gušt spremati takvu utakmicu, jer imaš puno problema i puno glava boli jer ne znaš koga prije da zatvoriš i na koga više da obratiš pažnju. Moraš posebno posvetiti pažnju takvim utakmicama, što mene nadahnjuje. Za to se živi fudbal, za to se igra. Kad pogledamo cijelu utakmicu mislim da smo bili ravnopravni, dati Zvezdi tri gola. Nisam nešto gledao, ali mislim da se to nije desilo nikad u istoriji kluba. Pored toga imali smo još nekoliko prilika, nije to samo ta tri gola. U ovom trenutku smo spremni za 30-ak minuta tog fudbala protiv Zvezde i to je ono što bih ja želio sa Radničkim. To je dio gdje smo vodili 1:0, imali kontrolu, priliku da odemo na 2:0…. Možda da jesmo, možda bi nešto bilo drugačije” – rekao je Feđa Dudić.

On je istakao da u pravo vrijeme dolazi pauza za njegovu ekipu.

“Bitno je da je ekipa prepoznala ono što ja hoću. Zvezda dominira u posjedu lopte, pogotovo u Superligi i uzmete statističke podatke gdje smo imali jedan šut više, gdje je posjed bio 50-50, gdje smo natjerali Zvezdu da svaki ulazak u igru sa peterca ide na ispucavanje. Nismo im dali da ulaze kroz posjed lopte, a to su radili Jang Bojsu. To su stvari koje raduju. Da ima puno posla ima, pogotovo na fizičkoj spremi, fudbalskoj kondiciji. Pauza nam dolazi u najbolje moguće vrijeme. Pola sata smo mogli da igramo sa takvim protivnikom ravnopravno, a sve drugo je bilo da je i Zvezda malo umorna, da se na zavaramo da smo mi spektakularni.

Kad je protivnik malo lošijeg kvaliteta možemo da iznesemo cijelu utakmicu, a kada je to neko kao Zvezda dođe do izražaja individualni kvalitet i fizička sprema. Moram da naglasim, gledam zagrijavanje Crvene zvezde… Više ima trenera nego samih igrača. Na primjer, imaju tri trenera golmana, da ne govorim o kondicionim, pomoćnicima, skautima… To je armija. To me fasciniralo i kad igraš onda ravnopravno utakmicu, da ne govorim o budžetima, možemo da budemo zadovoljni. Ja ipak uvijek želim bolje, i od sebe, a normalno i od igrača” – zaključio je trener Radničkog.

Nakon reprezentativne pauze, Radnički Kragujevac gostuje Napretku u Kruševcu, a potom dočekuje Mladost Lučane.

Postavi odgovor