Printscreen

Sloboda će u okviru 31. kola Premijer lige BiH u nedjelju od 15:00 na svom terenu dočekati Borac.

Medijima su se na pres konferenciji ispred kluba obratili jedan od članova Upravnog odbora Nino Džambić i predsjednik Elmir Šećerbegović.

“Za nas je ova pres konferencija jako bitna i zato smo se svi ovdje i pojavili. Sloboda je jedinstvo, ljubav, iskrenost, poštenje. Nalazimo se u jednoj teškoj situaciji i želimo to da riješimo. Sloboda će ostati u ligi, ali za to treba podrška navijača. Moramo da zaboravimo sve što je bilo, ko je i zašto kriv.

Uprava preuzima najveću odgovornost na sebe. U nedjelju svi moraju doći da nas podrže. Svi ovi momci će izginuti na terenu. Bukvalno, u sportskom smislu, izaći će 11 borbenih pit bulova. Moramo zadnja tri kola odigrati preko ivice maksimuma i to svi zajedno možemo obećati. Došli smo ovdje svi da podržimo jedni druge i da najavimo da ćemo se do kraja boriti” – istakao je Džambić.

Džambić, Džambić: “Na teren izlazi 11 borbenih pit bulova, svi momci će izginuti”
Foto: FK Sloboda/Facebook

Šećerbegović je rekao sljedeće:

“Ovo je ključna utakmica. U nedjelju ne dolazite da podržavate ni upravu, ni igrače, ni trenera, nego jednostavno Slobodu. Stojimo jedni uz druge i to nijednog momenta nije bilo sporno.

Desila se takva situacija, ali pozivamo sve navijače da dođu podržati Slobodu jer nam je neophodno jedinstvo. Želimo u miru da završimo ovu sezonu. Kapije su za sve otvorene i svi su pozvani u nedjelju da u što većem broju podržimo klub”.

Crveno-crni se trenutno nalaze na desetoj poziciji na tabeli, sa 29 osvojenih bodova iz 30 odigranih susreta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime