Džeko: "Ako ne postignete gol, kazna jednostavno sama stigne"

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, oglasio se nakon poraza od Islanda.

Bosna i Hercegovina je u ponedjeljak naveče poražena na gostovanju Islandu rezultatom 1:0 i tako izgubila šanse da se direktno preko kvalifikacija plasira na Evropsko prvenstvo. Edin Džeko smatra da su Zmajevi zaslužili tri boda, ali…

“Mislim da smo se na kraju otvorili i puno više rizikovali i iz tog rizika smo primili gol. Nažalost, to nas ostavlja bez ijednog boda, ali mislim da smo zaslužili sva tri boda. Po meni Island nas nije ranije ugrozio sve dok mi nismo krenuli na sve ili ništa. Nažalost, nismo uspjeli da postignemo gol, iako smo ga zaslužili. Ako ne postignemo gol, kazna jednostavno sama stigne” – rekao je Džeko, pa je govorio i o budućnosti reprezentacije:

“Ima tu dosta mlađih igrača, mislim da nema problema oko mladih igrača. Svaki mladi igrač što dolazi će dobiti šansu ili sad ili u budućnosti. Imamo već igrača koji su došli iz mlade reprezentacije i ovo im je drugi ciklus i mislim da dolazi vrijeme na njih i da od njih očekujemo da prave razliku. Danas smo probali sve, ali nije bilo dovoljno. Falio nam je zadnji pas, ali kad je Pjanić ušao, onda smo postali opasniji po gol u odnosu na prvo poluvrijeme. Nije bilo toliko dobro, ali kada izgubiš utakmicu sve se gleda negativno. Kao što znamo, ovo je bila zadnja šansa u kvalifikacijama, imamo da odigramo do kraja maksimalno i da se pripremimo za baraž”.

Postavi odgovor