Haračić
foto: Aleksandar Bato Alić

Napadač GOŠK-a Dženan Haračić u razgovoru za MeridianSportBH govorio je o tek okončanoj polusezoni u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. 

Fudbaleri GOŠK-a jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine završili su na prvom mjestu tabele, a za naš je portal o prethodnih 15 utakmica govorio najbolji strijelac ekipe Dženan Haračić

“Od samog početka smo imali dogovor da ne najavljujemo Premijer Ligu i da ne stvaramo sebi nepotreban pritisak, te da idemo utakmicu po utakmicu. Naravno, poslije 15 kola i okončanja jesenjeg dijela, da su ambicije sada velike, ali mislim da i dalje treba ići iz kola u kolo, pa ćemo na kraju vidjeti hoće li to biti dovoljno za viši rang, a uz ovakav pristup kao do sad mislim da neće ni rezultati izostati” – rekao je Haračić.

Haračić, Haračić za MeridianSportBH: “O nama dovoljno govori 15 kola bez poraza”
FK Budućnost Banovići/facebook

Haračić je sa šest postignutih golova najbolji strijelac lidera na tabeli ove polusezone, a prokomentarisao je i kako je zadovoljan ličnim i ekipnim nastupima ove jeseni. 

“Što se tiče lično moje polusezone, mislim da to uvijek može i mora bolje, ali s obzirom da nisam prošao pripreme s ekipom jer sam se priključio sedmicu prije prvenstva opet mogu bit zadovoljan. Što se tiče ekipe mislim da 15 kola bez poraza dosta govori i da svi možemo biti zadovoljni urađenim” – rekao je napadač GOŠK-a, pa se osvrnuo i na uvijek mogući odlazak tokom prelaznog roka u neku drugu sredinu:

“Kao i svaki igrač iz ove lige volio bih da odem negdje gdje mogu jos više da napredujem, ali ugovor sa GOŠK-om imam do ljeta, tako da jedino na neko obostrano zadovoljstvo i mene i kluba bih mogao napustiti Gabelu, ali vidjećemo još sve u periodu koji je pred nama”.

Haračić, Haračić za MeridianSportBH: “O nama dovoljno govori 15 kola bez poraza”
foto: Čapljinski portal

GOŠK i Igman bodovno su izjednačeni na vrhu tabele, tu je i TOŠK sa tri boda manje, a dvije pobjede od vrha dijele Bratstvo i Budućnost. 

“Uz nas imaju tu još Igman, TOŠK, Bratstvo i Budućnost, sigurno je to pet dobrih ekipa sa dobrim pojedincima. Očekujem da ćemo mi nastaviti istim tempom i pokušati da što duže ostanemo neporaženi, a mislimm da ni ostale ekipe neće posustati do kraja” – zaključio je napadač.

Haračić je prethodne sezone bio najbolji strijelac Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, te je sigurno da bi njegov ostanak u klubu dao GOŠK-u velike šanse da se nada ostanku na prvoj poziciji i na kraju sezone. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime