Foto: Printscreen

Bivši igrač Totenhema i Njukasla, Džermajn Dženas pričao o Stivenu Džerardu. On je pohvalio igrački stil bivšeg saigrača iz reprezentacije i objasnio zašto je bio najbolji.

Dženas je proveo dobrih 15 godina boreći se protiv Džerarda na terenima Premijer lige i šest godina kao njegov saigrač u reprezentaciji Engleske.

Bio je potpuna noćna mora za sve protivničke igrače koji su ga čuvali. Znate zašto je to bilo tako? Uvijek je bilo najteže kad biste otišli na njegov ‘Enfild’, on je to shvatao lično. Ako ste igrali na ‘Enfildu’ uvijek je jasno stavljao do znanja da ste na njegovoj teritoriji. Bio je veliki izazov igrati protiv ‘Crvenih’ sa Džerardom na čelu” – rekao je Dženas, a prenio “Tottenham.

Prisjetio se trenutni televizijski komentator jednog duela sa “Kapitenom fantastičnim” kada je sa Totenhemom gostovao u Liverpulu.

Igrali smo protiv Liverpula na ‘Enfildu’ i u roku od pet minuta, ‘Stivi’ je izbio život iz mene. Bio je savršen tada, osvojio je loptu, te je doslovno prošao kroz mene. Odletio sam u zrak, pao, a između nas je bio smijeh, nije bilo zamjerki” – objasnio je Džermjen.

Završio je riječima hvale za trenutnog trenera Rendžersa iz Glazgova.

Sigurno je jedan od, ako ne i najteži igrač protiv kojeg sam igrao, čisto i jednostavno zato što je imao sve. Ako ste htjeli igrati duboko i prolaziti iz daljine, on je to mogao učiniti. Ako je to bila odbijena lopta na sredini terena, ili duga lopta, u tome je bio briljantan. Naravno, bilo što oko 18 metara, tu je bio smrtonosan za protivnika. Vjerovatno je najbolji na tom području, protiv kojeg sam igrao” – završio je bivši reprezentativac engleske.

Dženas je u periodu od 2005. do 2013. godine dres Totenhema nosio 155 puta i upisao se 21 put u listu strijelaca za londonski tim.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime