Foto: Jasmin Duvnjakovic /fksloboda.ba/

Sloboda Tuzla jedan je od klubova sa najbogatijom istorijom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a u prvom dijelu ove sezone Premijer lige „Crveno-crni“ ispunili su očekivanja navijača, te ih nebrojano puto obradovali. Jedan od najzaslužnijih za to, bio je Dženis Beganović, napadač i “desetka” Tuzlaka koji je za MeridianSport pričao o svojim igrama, rezultatima kluba, budućnosti i drugim temama.

Pet pogodaka i četiri asistencije učinak su Dženisa Beganovića kojim je pomogao Slobodi da dođe do osme pozicije sa 22 osvojena boda.

Ispunili smo ciljeve koje smo postavili za ovu polusezonu, nadam se da ćemo tako nastaviti i u drugom dijelu sezone. Što se tiče ličnog aspekta, ekipa uvijek izbaci pojedinca. Nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao“ – kaže na početku razgovora Beganović.

I ove sezone potvrdilo se da je Premijer liga Bosne i Hercegovine jedna od najkonkurentnijih liga u regionu, da svako može pobijediti svakoga. Za mjesta koja vode u Evropu i mjesta koja garantuju opstanak, čini se, nikad veća konkurencija.

Liga iz godine u godinu sve više napreduje. Imamo sve bolje igrače, kako domaće tako i inostrane. Veliki problem su tereni, koji značajno utiču na kvalitet same lige. Ove godine sve je stvarno neizvjesno, teško je izdvojiti neku ekipu za koju bi rekli da je iznenađenje“ – dodaje Beganović.

Beganović, Dženis Beganović: “Sloboda je klub velikog imena i tradicije, ekipa uvijek izbaci pojedinca”
Foto: Jasmin Duvnjakovic /fksloboda.ba/

Sloboda je klub koji je godinama bio u vrhu bosanskohercegovačkog fudbala, ali je uslijed dosta dešavanja, za „crveno-crne“ ove sezone prioritet opstanak među elitom.

Sloboda je klub sa tradicijom i velikom istorijom, što rezultuje velikim očekivanjima i ciljevima. Nadam se ispunjenju našeg klupskog cilja“ – rekao je napadač tuzlanskog kluba.

Sa pet golova Beganović je najbolji strijelac svog kluba ove sezone, odlične igre, očekivano izazvale su i dosta interesovanja, ali 24-godišnji fudbaler bio je jasan:

Ponude su tu. Fokusiran sam samo na Slobodu“.

Pitali smo napadača Slobode i da li može izdvojiti najboljeg igrača Premijer lige, što je priznao da nije nimalo lako, ali je ipak izašao sa nekoliko imena:

Puno je tu zvučnih imena, ali bih izdvojio Saida Huseinovića, Voju Ubiparipa, Samira Bekrića, kao i Zajka Zebu koji je bio tu do skora“.

Beganović, Dženis Beganović: “Sloboda je klub velikog imena i tradicije, ekipa uvijek izbaci pojedinca”
Foto: Jasmin Duvnjakovic /fksloboda.ba/

Ova sezona ostaće upamćena i kao jedina koja se igrala bez podrške navijača sa tribina, zbog pandemije virusa korona.

Igrati bez navijača je neobično. Fudbal se igra zbog njih. Oni nam daju dodatni vjetar u leđa i motivaciju. Nadam se punim tribinama uskoro“ – priznao je Beganović.

Mnogi će ovu godinu željeti što prije da zaborave, a za fudbalera Slobode ona je imala dva nivoa.

Privatno najlošija i najtužnija godina. Sa sportskog aspekta jedna od uspješnijih“ – iskren je bio Dženis Beganović.

Za kraj, i on je imao poruku za navijače:

Treba da budemo strpljivi. Zdravlje je nabitnije, čuvajte sebe, porodicu i svoje najbliže. Nadam se da će se ovo sve uskoro okončati i da ćete moći bodriti voljeni klub sa tribina!“

Premijer liga Bosne i Hercegovine ponovo počinje 25. februara, klubovi kreću sa pripremama sredinom januara, a ovi ostanite uz MeridianSport i pratite dešavanja iz domaćeg prvenstva.

Piše: Marko Ivančević

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime