Foto: Privatna arhiva

Trener košarkaša Čapljine Boris Džidić rekao je za MeridianSportBH da ih je treća pauza zbog virusa korona od 25 dana dosta unazadila. 

Džidić je rekao da zbog zdravstvenog stanja neće voditi ekipu protiv Čelika i da će to raditi Amar Krpo

Treća po redu pauza od 25 dana zbog virusa korona nas je jako unazadila. Ekipa je u jako lošem stanju. Izgubili smo ritam treninga, a pogotovo utakmica. Igrači koji su bolovali su van forme, a dio njih sutra neće biti uopšte u sastavu. Nažalost ni kod mene nije dobra zdravstvena situacija tako da i ja neću moći voditi ekipu sutra u Zenici i to će uraditi moj pomoćnik Amar Krpo. Moram reći da ovo u našem slučaju više nema veze sa sportom i bitno je samo da ostanemo zdravi do kraja sezone i da ne bude težih posljedica po zdravlje” – izjavio je Džidić. 

S obzirom na situaciju on svoju ekipu već smatra pobjednikom, jer će je uopšte i igrati nakon svega što im se dogodilo. 

Teško je govoritii u šta je uopšte naša prednost u Zenici sa ovakvim sastavom. Bitno je da se niko ne povrijedi pa da ne uđemo u još veće probleme. Čelik je ozbiljan tim, sa par vrhunskih pojedinaca i igraju dobru mušku košarku, pogotovo kući i u prvom dijelu smo se dobro namučili da ih pobijedimo na našem terenu. Što se mene tiče mi smo pobijedili već prije podbacivanja jer ćemo doći igrati utakmicu nakon ovoga svega što nas je pogodilo” – dodao je on. 

Utakmica je na programu sutra od 17 časova u Zenici.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime