Printscreen

U okviru četvrtog kola Lige BiH u košarci, Čapljina je kao gost izgubila od Zrinjskog rezultatom 74:71. Boris Džidić, trener poražene ekipe, bio je izuzetno nezadovoljan nakon utakmice.

“Gubimo na isti način i treću utakmicu u nizu. Gubimo je nedisciplinom jednog ili dvojice igrača i pokvarimo sav trud koji smo uložili. Zrinjskom smo dali sve, ali baš sve. Njima svaka čast na borbi, stvarno su ostavili srce na terenu, ali mi smo promašili deset bacanja, izgubili 23 lopte, promašili masu zicera. Sami smo sebe unakazili. Pobjedi Zrinjskog nemam prigovora, ali ponavljam, unakazili smo sami sebe” – rekao je Džidić za “Sportsport”.

Čapljina je trenutno bez pobjede u ligi, što je jasan pokazatelj da se neke stvari u igri moraju mijenjati.

“Šta je moglo biti, to je sada gotovo. Čeka nas Čelik i to je utakmica koja se mora dobiti isto kao što je bila s Bratuncem. Nemamo nikakvih drugih opcija u tom susretu. Ovu utakmicu ćemo maksimalno analizirati, mada svu analizu već imam u svojoj glavi oko svega. Šta imam analizirati? Građenje i slobodna bacanja? Stvar je voljnog momenta i koncentracije pojedinih igrača. Ukoliko ne budu oni to radili dobro, radiće neko drugi. Naći ćemo druga rješenja. Možemo oprostiti jednu, pa i dvije utakmice, ali treća je već više nego dobar pokazatelj da je taj problem ogroman” – završava trener Čapljine.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime