Damir Džumhur
Foto: Bojan Đurđević - MeridianSportBH

Nakon današnje predaje Kimera Kopejansa, i Nerman Fatić se odlučio na ovaj korak te je u polufinale Srpska opena otišao njegov rival za večeras Damir Džumhur.

Prvi set okršaja između dva bosanskohercegovačka tenisera Nermana Fatića i Damira Džumhura je donio mnoga uzbuđenja te nekolicinu fantastičnih poena od strane oba igrača.

Na kraju je ipak Džumhur savladao Fatića te je uzeo prvi set, koji je privlačio aplauze sa tribina, sa konačnim rezultatom od 7:5 i to nakon triler završnice istog.

Džumhur, Druga predaja meča: Džumhur preko povrijeđenog Fatića u polufinalu Srpska opena
Foto: Bojan Đurđević – MeridianSportBH

Početak drugog seta je nastavljen u istom maniru, odnosno u visokom tempu od strane oba igrača koja su se do posljednjeg daha borila za svaki poen.

Ipak, Fatić je pri vođstvu Džumhura od 2:1 u gemovima zatražio medicinski tajm-out, nakon kojeg je nastavio igru i izgubio naredni gem za rezultat na semaforu od 3:1.

Tokom petog gema se Fatić ponovo krenuo žaliti na povredu desnog ramena, ovaj 27-godišnji teniser je zatražio predaju meča čime je pobjednik istog postao Džumhur.

Tako će se Džumhur u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Srpska opena sastati sa Peruancem Nikolasom Alvarezom koji je do ove faze takmičenja takođe došao nakon predaje svog protivnika u četvrtfinalu, Belgijanca Kimera Kopejansa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime