foto: NK Bratsvo Gračanica/Facebook

Fudbaler Bratstva iz Gračanice Elvedin Aletić za naš portal najavio je derbi posljednjeg kola prvog dijela sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem njegova ekipa dočekuje banovićku Budućnost.

Bratstvo je porazom od Zvijezde u prošlom kolu palo na petu poziciju na kojoj sada imaju tri boda manje od Budućnosti i TOŠK-a, a osam od prvoplasiranog Igmana.

Nadali smo se pozitivnom rezultatu u Gradačcu, ali šta je tu je idemo dalje. Igman jeste malo udaljen na tom prvom mjestu, a mi imamo svoju računicu za drugu polusezonu, gdje se nadamo da iz drugog plana možemo pomrsiti račune svakome– rekao je Aletić i dodao:

Svojim učinkom mogu biti zadovoljan, ali uvijek može bolje, dok smatram da smo kao ekipa ako ne najbolja, onda jedna od najboljih sigurno“.

Aletić, Elvedin Aletić za MeridianSportBH: “Igman jeste malo udaljen, ali imamo svoju računicu za drugi dio”
foto: NK Bratstvo Gračanica/Facebook

Bratstvo, kao i Aletić iza sebe imaju dobru polusezonu, a kako kaže, o rastanku ne razmišlja:

Klubom i ljudima u klubu sam zadovoljan, više su nego korektni kako prema meni tako i prema svim igračima tako da ne razmišljam o odlasku osim u slučaju neke dobre ponude“.

U narednom kolu, ujedno i posljednjem u ovom dijelu sezone, Bratstvo dočekuje Budućnost.

Utakmice sa ekipama koji su sa Tuzlanskog kantona su uvijek teške i neizvjesne, bilo to kući ili u gostima. Tako da mislim da ekipa koja prije dođe do gola biće u velikoj prednosti. Mi se nadamo tri boda i da ostanemo u vrhu tabele” – istakao je Aletić.

Utakmica se igra u subotu od 13:30 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime