Embid
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports

Glavni igrač Filadelfije Seventisiksersa Džoel Embid i jedan od kandidata za MVP-ija regularne NBA sezone, je u meču protiv Toronto Raptorsa zadobio težak prelom.

Nastavak sezone je doveden u pitanje za Džoela Embida nakon što je u meču protiv Toronta doživio orbitalnu frakturu te se ne zna kada će se oporaviti od iste.

Tako je Fildalefija ostala bez ključnog igrača u NBA plej-ofu i sada će se morati osloniti samo na Džejmsa Hardena, koji je sigurno vrhunski košarkaš, ali isto tako više nije u svom “prime-u”.

Kao što se i vidi na snimku iznad, do povrede je došlo kada je košarkaš Toronta Paskal Sijakam krenuo na polaganje pri čemu je laktom potkačio Embida koji se u agoniji uhvatio za lice.

Do tada je Embid igrao sjajno, bio je najefikasniji pojedinac utakmice i uprkos povredi završio je kao isti sa 33 postignuta koša, deset skokova i jednom asistencijom.

Šta više koliko će Embid nedostajati Raptorsima ukoliko pobjede još jednom Filadelfiju, jer je 3:2 za njih u seriji, u nastavku plej-ofa govori i njegova forma tokom prvih pet mečeva.

Naime, Embid je u prvih pet susreta serije zabilježio zaista sjajan šuterski prosjek od 30,2 poena po meču, odličan je bio u defanzivi sa 10,6 skokova. Jedino ovaj Kamerunac nije imao zapažen učinak u vidu asistencija sa prosječno 2,4 po utakmici, ali to i nije njegova jača strana u igri.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime