Foto: RK Sloboda/Facebook

Rukometaš Slobode Emir Suhonjić za MeridianSportBH govorio je o slabijem početku sezone, a onda se osvrnuo na planove u naredne tri utakmice.

Rukometaši Slobode su u prvih pet utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine upisali dvije pobjede i tri poraza, što je rezultovalo odlaskom trenera Zorana Kastratovića.

Za naš portal govorio je iskusni rukometaš Slobode Emir Suhonjić.

“Nismo zadovoljni početkom sezone. Ispali smo u prvom kolu evropskih utakmica, platili smo danak neiskustvu tako da kažem. Propustili smo da u Tuzli u prvoj evropskoj utakmici pobijedimo sa više golova razlike. Mislili smo da će u Grčkoj biti lakše, nismo znali šta nas čeka, tako da smo prokockali visoku prednost, a po mom mišljenju trebala je biti još veća” izjavio je Suhonjić pa dodao:

“U domaće prvenstvo smo ušli sa visokim ambicijama i ciljevima, da napadnemo titulu, to jest da budemo u vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dobro smo krenuli sa pozitivnim šokom u Gornjem Vakufu, gdje smo došli do pobjede. Onda su nam se desila dva kiksa, protiv Vogošće kući i evo ovaj sad protiv Maglaja tako da ne možemo biti zadovoljni. Cjelokupna situacija rezultovala je odlaskom trenera sa klupe. Nama preostaje da ambicije kluba ostaju iste, sa tim što smo ostali bez trenera, iskreno se nadam da će se i to ubrzo riješiti. Ono što mi možemo da uradimo kao ekipa je da konsolidujemo redove i da pokažemo da je to bilo samo par loših dana i loših utakmica. Mislim da vrijedimo puno više i da ćemo probati da se vratimo na pobjednički kolosijek”.

Suhonjić, Emir Suhonjić za MeridianSportBH: “Probaćemo da kroz ove tri utakmice ispravimo ono što smo zabrljali”
Foto:rksloboda.ba

Emir Suhonjić najavio je naredni period koji očekuje rukometaše Slobode.

“Naredna utakmica kod kuće sa Gračanicom. U svakoj utakmici idemo na pobjedu pa tako i na toj utakmici. Očekujem maksimalno zalaganje i maksimalnu borbu svih rukometaša i idemo na pobjedu. Dalje nas očekuju dva gostovanja, dakle gledamo ovaj ciklus od tri utakmice do pauze EHF nedjelje. Probaćemo da kroz ove tri utakmice ispravimo ono što smo zabrljali”.

Naredna utakmica Slobode i Gračanice na programu je u subotu sa početkom od 19:30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime