Foto: Getty Images

Nakon što su savladali Boston Seltikse u finalu Istočne konferencije, košarkaš Majamija Goran Dragić poprilično je emotivno govorio o velikom uspjehu franšize sa Floride.

“Imamo toliko talentovanih igrača koji se ne plaše velikih trenutaka kao što je ovaj i baš zato je toliko zabavno igrati sa njima. Nikada ne znate ko će biti najbolji pojedinac meča” – rekao je slovenački veteran i nastavio:

“Ovo je nestvaran osjećaj, zaista. Dugo sam ovo čekao, čak 11 ili 12 godina i konačno, tu sam, u velikom NBA finalu. Prepun sam emocija, jer znam koliko težak put sam prošao u ovih pet godina, pun uspona i padova. Ponosan sam i jako srećan što sam dio cijele ove priče i svaka čast ovoj sjajnoj ekipi koja je vjerovala da možemo napraviti iskorak” – kaže Dragić.

Kada su ga novinari pitali da povuče paralelu između velikog uspjeha plasmana u NBA finale i osvajanja evropskog zlata sa reprezentacijom Slovenije, sa obzirom na činjenicu da se ta dva trenutka ističu u njegovoj karijeri kao možda i najbitniji, Slovenac je imao spreman odgovor.

“Kada igrate za svoju zemlju i ljude u toj zemlji, to preraste u nešto lično. Naravno, igrali smo pred navijačima i to je totalno drugačiji osjećaj. Kada je ova NBA sezona u pitanju to je vjerovatno jedan od najvećih trenutaka u mom životu i stvarno želim da maksimalno uživam, upijem ovu pozitivnu energiju i pripremim se za Finale” – zaključio je Slovenac.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime