Dudić nakon poraza BiH: "Svi znaju šta je rak-rana, sve ide pod tepih"

Bosna i Hercegovine je u ponedjeljak doživjela bolan poraz u Rejkjaviku od Islanda, a sve je to ispratio Feđa Dudić.

Nekadašnji trener Veleža i Sarajeva, Feđa Dudić, iznio je mnogo kritika na račun reprezentacije BiH u emisiji na “BHT1” nakon samog poraza.

“Volio bih da se neke stvari konačno u javnosti pričaju, svi znaju šta je rak-rana, sve ide pod tepih. Drugi napreduju, mi stagniramo. Kad nam je lakša grupa bila nego ova? Treba biti realan, ima dosta stvari koje znaju igrači, ljudi koji vode, selektor. Ako želimo dobro državi i reprezentaciji, treba izaći na vidjelo” – otvoreno je rekao Dudić.

Osvrnuo se i na situaciju oko Anela Ahmedhodžića.

“O čemu mi pričamo, da se odreknemo Ahmedhodžića? To bi bilo samoubistvo. Normalno, kodeks postoji, ne smije se neko ponašati kako hoće. On je mogao igrati za drugu selekciju, ali dolaskom u BiH pokazao je za koga želi igrati. Sigurno ga nešto tišti, treba izaći sa pravim stvarima i reći stvari kvakve jesu. Neka pozadina iza toga ima, uvjeren sam” – smatra Dudić, pa nastavlja:

“Moramo ga natjerati da igra – želio, ne želio. Da nije želio da igra, momak bi igrao za Švedsku. Mogao je otići kao i mnogi drugi kad je bio na prekretnici. Kad je igrao u Malmeu, kad je bio među najboljim igračima, odlučio je da dođe u BiH. Zašto sad ne bi želio?

“Igra u najboljoj ligi na svijetu. Igra standardno, moramo da vidimo koji su razlozi. Obavezno preći preko toga ako je pogriješio, da se izvini, da li je to neka sankcija finansijska… Da se odreknemo Ahmedhodžića, koga mi imamo u budućnosti? Gledao sam mladu reprezentaciju na Grbavici protiv Slovenije. Ne vidim tu svijetlu budućnost. Možda jednog-dvojicu vidimo da su iskočili iz te reprezentacije. Ne možemo mi praviti smjene generacija. Nemamo bazen igrača da se odričemo. Nekih starijih se moramo odreći. Izgurati još baraž, probati na sve načine da se plasiramo na EURO. Poslije toga podvući liniju”.

Podsjetimo, BiH je izgubila šansu da se preko kvalifikacija domogne učešća na Evropskom prvenstu, a jedina nada zasad ostaje baraž kroz Ligu nacija.

Postavi odgovor