Foto: Gettyimages
, Fernandeš ne želi da ga porede sa Kantonom
Foto: Gettyimages

Portugalski fudbaler Bruno Fernandeš iskreno je rekao da još uvijek nije dorastao bilo kakvim usporedbama njega i legende sa Old Traforda Erika Kantone. 

“Osvajanje trofeja će biti od krucijalnog značaja za reputaciju mene i saigrača u dresu Mančester junajteda. Ne mogu reći da mi nije drago čuti takve priče, ali iskreno moram još mnogo, mnogo da radim kako bih došao u istu rečenicu sa Kantonom. To zahtjeva osvajanje trofeja, tako da još uvijek ne možemo o tome da pričamo.” – rekao je dvadesetpetogodišnji fudbaler sredine terena i jedan od igrača u koje polažu velike nade na “Old trafordu”.

Za sada nakon neuspjeha u Ligi evrope i ispadanja protiv Sevilje stvari baš i ne idu Fernandešu u prilog, ali vrijeme koje dolazi konkretno će pokazati da li uopšte ima osnove za bilo kakva poređenja sa legendom kao što je Erik Kantona.

U 185 odigranih mečeva u dresu “Crvenih djavola” Kantona je postigao 82 gola i osvojio ukupno devet trofeja. Usporedbe radi Bruno Fernandeš ima lijep početak u crvenom dijelu Mančestera, pa uz 12 postignutih golova na 22 meča zaista obećava, ali kao što je i on sam rekao, trofeji su ono što se na kraju pamti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime