Printscreen
, Fetel: “Nisam frustriran, ali bio sam i na srećnijim mjestima”
Printscreen

Sebastijan Fetel i Ferari se razilaze nakon pet godina, a razvod je toliko turbulentan da Formula 1 ne pamti toksičniju atmosferu na relaciji vozač-tim u posljednjoj deceniji.

Ferari je u maju ove godine objavio da Fetel neće voziti za ovu ekipu u 2021. godini, a timovi poput Mercedesa, Meklarena i Renoa su odmah odlučili da preskoče potencijalnu saradnju sa četverostrukim svjetskim šampionom. Jedina realna opcija za njemačkog vozača je ostao Aston Martin, a ni Red Bul još uvijek nije potvrdio Aleksandera Albona za narednu godinu, pa s obzirom koliko slabe rezultata Tajlanđanin postiže, Fetel bi možda mogao da se nada povratku u austrijski tim.

U razgovoru za “GP Fans“, Fetel je govorio o trenutnoj situaciji, a između ostalog je rekao:

“Uopšte nisam frustriran trenutnom situacijom, ali činjenica je da sam bio na srećnijim mjestima i od ovoga trenutno. Očito je da volim da se takmičim za postolja i pobjede, a to sa Ferarijem ove godine nije slučaj. Ovo će biti teška godina za ovu ekipu, ali Šarl Lekler je pokazao da se rezultat može ostvariti ukoliko se nađete na pravom mjestu u pravo vrijeme”.

Sljedeća trka će se voziti u Belgiji narednog vikenda i to će biti prilika za Fetela da ostvari najbolji rezultat ove sezone, a to bi bila svaka top 5 pozicija pošto je najbolji rezultat ostvario na Silverstonu kada je bio šesti.

2 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime