Foto: MeridianSport

Prvu epizodu Frejmovi MeridianSport posvećujemo Akademiji brazilske džijudžice Feniks iz Banjaluke.

Ovaj klub borilačkih vještina nastao je 2013. godine u Banjaluci, a osnivač je Đorđe Vasić koji ujedno obavlja funkciju predsjednika i trenera. Feniks pored Banjaluke u Republici Srpskoj, postoji još u Višegradu i u Novom Sadu u Srbiji. Ukupno u ova tri grada broje oko 70 članova različitih uzrasta.

U Akademiji Feniks u Banjaluci kao trener radi Luka Vasić. On je za MeridianSport rekao da je brazilska džijudžica kao sport u razvoju i da tek treba da doživi svoj vrhunac u Bosni i Hercegovini.

Prvo takmičenje u ovom sportu održano je 1996. godine, i brazilska džijudžica je u odnosu na džudo i na rvanje relativno mlad sport. Kao i rvanje bavi se rvačkim zahvatima. Ideja je da se protivnik svede na pod, dovede se u vrstu pozicije iz koje ne može da pobjegne i tad da se natjera na predaju, odnosno da mu se plasira poluga ili gušenje” – izjavio je Vasić.

Pogledajte prvu epizodu Frejmova na “Jutjub” kanalu MeridianSport BH. Naš sagovornik je trener Luka Vasić, kao i članovi Feniksa Dean Savičić i David Tomić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime