Fukare se okupljaju pred utakmicu Tuzla sitija zbog zaštite sjeverne tribine

Tuzla siti od 14 i 30 dočekuje Velež, a domaćini su sjevernu tribinu pripremili za navijače Veleža.

Sjeverna tribina je tradicionalno mjesto Fukara kada Sloboda igra domaće utakmice na Tušnju, pa odluka Tuzla sitija da gostujuće navijače smjesti na taj dio stadiona probudila je revolt u navijačima Slobode.

Povodom sutrašnje utakmice PL BiH ( Tuzla siti-Velež ) želimo obavjestiti čelnike Tuzla sitija da nećemo tolerisati i trpiti uvrede koje nam hinjski pokušavaju podvaliti. Naime za sutrašnju utakmicu naša sjeverna tribina je planirana za gostujuće navijače. Kao i prošli put u utakmici protiv veleža. Iako ne postoji ni jedan jedini razlog da se to uradi, te da su do sada sve grupe bez problema dolazile u Tuzlu na zapadnu tribinu, nebitno da li je to sektor A ili D i nebitno da li na utakmicama Slobode ili njih.

Klub tc nema organizovanu navijačku grupu, te je samim time i mnogo lakše organizovati dolazak gostujućih igrača. Članove naše skupine pozivamo na okup ispred sjeverne tribine u 12:00h, te tako ne dozvolimo i ne dopustimo ove uvrede od strane kluba koji i nakon toliko godina u PL nema sopstvenog stadiona” – napisale su Fukare.

Sloboda je svoj susret u vikendu iza nas odigrala u Zenici, gdje je poražena od Čelika sa 1:0 u derbiju Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor