Printscreen

Trener Napolija Đenaro Gatuzo otkrio je nakon remija sa Torinom 1:1 zašto nosi povez preko oka, te kako na njega utiče njegova bolest za koju je malo ljudi znalo.

Nekadašnji fudbaler Milana, a danas trener Napolija Đenaro Gatuzo otkrio je javnosti da pati od autoimunog oboljenja, miastenije.

Patim od autoimunog oboljenja, miastenije. Nisam bio sav svoj desetak dana i želim da kažem djeci koja su uplašena kada se desi nešto neobično ili kada ne vide sebe dobro u ogledalu, život je lijep i morate se sa njim suočiti bez straha, bez skrivanja” – kazao je Đenaro Gatuzo.

Kako kaže, njegovo stanje prije desetak dana nije bilo dobro, međutim on je poznat po svojoj borbenosti, te se i sa tim izborio pa sada ide na bolje.

U svakom slučaju, živ sam, mada sam čuo glasine kako imam još mjesec dana života. Hoću sve da uvjerim da nije tako strašno, ne umirem. Ovu bolest imam već deset godina, ovo je treći put da me pogađa i sad je bilo baš jako, ali su me uvjerili da će se oko vratiti na svoje mjesto i da ću uskoro biti ljepši. Sad me nije baš lijepo vidjeti, ali proći će i to” – rekao je trener Napolija i nastavio:

Momci su tu za mene. Iako sam sve krio posljednjih dana i mučio sam se. Kada vidite duplo 24 sata dnevno, nije lako, samo budala poput mene može da ustane i nastaviti da radi. Ne volim da me vide ovakvog, ali to mora da se prihvati jer život može da bude i gori, a ja imam sreće da radim ono što volim“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime