via Reuters/John Sibley

Predvođeni Mejsonom Mauntom fudbaleri i stručni štab Čelsija kupili su igračima iz omladinskog pogona ulaznice za finale FA kupa. 

Danas je na programu finale 141. izdanja FA kupa. Na Vembliju se sastaju Liverpul i Čelsi. Nakon 29 godina, prvi će se put u oba finala engleskih kupova naći isti protivnici, 1993. godine je Arsenal protiv Šefild Vednesdeja došao do dvostruke krune. Sada će to pokušati ostvariti i Liverpul.

Sigurno je i da će Čelsi imati veliku podršku, jer se utakmica igra u njegovom gradu. 

Među hilljadama navijača u plavom naći će se i Čelsijevi igrači iz omladinskih pogona, iako je to sve donedavno bilo upitno. Naime, zbog sankcija koje su tom londonskom prvoligašu nametnule vlasti u Engleskoj, klupsko vodstvo nije bilo u mogućnosti nabaviti ulaznice za fudbalere iz svoje akademije, kao što je to inače uobičajeno.

Uskočili su tada igrači i stručni štab seniorskog tima, predvođeni Mejsonom Mauntom, te sopstvenim novcem pokupovali nekoliko desetaka ulaznica za mlade nade svog kluba. Nije se o tome previše govorilo u javnosti, ali kad je već priča procurila, trener Tomas Tuhel je istu potvrdio.

“Istina, napravili smo to, ipak je ovo veliko takmičenje, a mi kao klub smo ujedinjeni. Inače bi klub kupio te ulaznice i podijelio ih roditeljima djece iz našeg omladinskog pogona, pa smo sada mi uskočili. Moram pohvaliti Maunta, on je pokrenuo tu inicijativu i vodio je, mi smo samo pratili” – rekao je Tuhel. 

Početak ove utakmice zakazan je za 17:45. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime