foto: Jasmin Duvnjakovic/fksloboda.ba

Igrači Slobode su u prve tri utakmice nastavka sezone skrivili tri jedanaesterca. Tačnije, na svakom susretu po jedan.

Prvi su Tuzlaci napravili protiv gradskog rivala već u četvrtoj minuti utakmice. Učinio je to tada Alen Kurtalić, a na bijelu tačku je pokazao Elvis Mujić. Tada je saigrača opravdao Adnan Golubović i zaustavio udarac Gorana Brkića.

U drugoj utakmici na kojoj je ceh platio Gradimir Crnogorac, ponovo su “Crveno-crni” skrivili penal. Pri rezultatu 2:0 za Olimpik, Abid Mujagić je bio neoprezan ne razmišljajući o tome da još uvijek nije kasno za povratak i načinio drugi kazneni udarac u proljećnom dijelu. Ponovo se nakon toga istakao Golubović i zaustavio imenjaka Adnana Osmanovića.

Posljednji se desio danas i tada Golubović iako je bio blizu, nije uspio spasiti svoj gol. Ovaj put je na “kreč” pokazao Sabrija Topalović nakon prekršaja Emira Jusića, a Obren Cvijanović doveo Velež u prednost.

Sa tri poraza u tri utakmice, učinak Golubovića pao je potpuno u drugi plan, i opravdano i neopravdano. Mnogo bitnije je u ovom trenutku za Slobodu da se priča o trenutnim problemima i pronađe izlaz iz krize. Jedan od znakova, osim poraza su i penali koji su proizvod nediscipline u igri i dekoncentracije. Jednom može da bude greška, drugi put slučajnost, međutim treći u manje od 20 dana…

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime