Foto: Zlatko Hasanagić

Trener Sarajeva Goran Sablić nakon novog poraza na Koševu, ovog puta od Zrinjskog rezultatom 2:0, na konferenciji za novinare nakon meča rekao je da se ne nalaze u dobroj situaciji, ali da se mora nastaviti dalje raditi.

“Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi u derbiju koji je bio otvoren i sa jedne i sa druge strane. Naš stav je da krenemo u nadigravanje otvorenog garda sa Zrinjskim od samog početka gdje nam je dosta problema stvaralo uvodnih 20 minuta na koje smatram da smo dobro odgovorili. Probleme su nam stvarali po bočnim stranama, nakon dobre tranzicije po izgubljenoj lopti. Sa centaršutevim sa distance i poludistance, njihovi našpadači su nam stvarali probleme, te su nam iz takve jedne situacije i postigli pogodak. Sa naše strane nije bilo pretjerano puno šansi, tačnije bilo ih je nekoliko, ali nismo uspjeli dobro da reagujemo. Ovaj rezultat je nažalost realan. Po pitanju angažmana zaista nemam zamjerki. Danas smo išli otvoreno i tako je završilo” – izjavio je Sablić pa dodao:

“Nije laka situacija za nas. Ne smijemo pognuti glavu. Da sad ne nabrajam šta nije štimalo, danas smo dali sve ono što smo imali. U drugom poluvremenu smo igrali potpuno otvoreno i mijenjali smo formaciju. Prvih 15 minuta drugog poluvremena to je i dobro izgledalo, međutim kad napravimo taj prodor po bočnoj strani, oni su dobro to branili. Trebamo nastaviti raditi dalje i ne bježati od situacije u kojoj se nalazimo. Bilo i poželjno da se riješi situacija oko igrača koje trenutno ne možemo koristiti. Situacija i sa mnom nije riješena, nije isto gledati utakmicu sa strane i biti na klupi. To nam ne ide na ruku, ali moramo prihvatiti odgovornost. Ja sam svjestan koga predstavljam i koga treniram, ali idemo raditi dalje i pokušati dobiti sljedeću utakmicu.”

Sarajevo u narednoj utakmici u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gostuje u Prijedoru ekipi Rudara.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime