Foto: RK Gračanica / Facebook

Rukometni klub Gračanica će igrati dvije utakmice u sklopu EHF Evropskog kupa protiv ekipe Odese, iz istoimenog grada u Ukrajini.

Odlične vijesti iz Gračanice, u klubu se dobili rezultate testiranja na virus korona. Svi igrači bosanskohercegovačkog tima i članovi stručnog štaba, te službeni predstavnik koji sutra putuju za Ukrajinu su negativni, što znači da nema izolacije i da svi mogu putovati.

Ekipa u sastavu 17 igrača, dva trenera, fizioterapeut i predstavnik kluba sutra u 4 časa kreću za Sarajevo odakle u 8:30 preko Istanbula lete za Odesu gdje će doći oko 21 sat po lokalnom vremenu. U petak je na rasporedu jedan trening u dvorani u kojoj se igraju utakmice, koje su na rasporedu u dane vikenda i to subota u 15 (lokalno 16), i nedelja u 11 sati (lokalno 12).

Iz Gračanice su napomenuli da su preferencijalno ponudili rivalu da se obje utakmice igraju u Gračanici, ali izrazili i spremnost da zbog velike udaljenosti, epidemiološke situacije, izostanka publike, te smanjenja troškova, mogu utakmice odigrati i u Ukrajini. Nakon izvjesnog vremena predstavnici Odese ponudili su opciju da se utakmice ipak igraju u njihovoj državi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime