Foto: RK Gračanica / Facebook

U ponedjeljak je bila prozivka i prvi trening rukometnog kluba Gračanica, njihovi momci počeli su proljetni dio takmičarske sezone 2020/2021, u okviru Premijer lige BiH.

Kompletne pripreme obaviće se u Gračanici, radiće se dva puta dnevno, a pored dvorane koristiće se vanjski tereni i teretana. Stručni štab već je dogovorio nekoliko pripremnih utakmica, a planirano je da se 30. januara 2021. godine odigra i 18. Memorijalni turnir “Halid Žunić“.

Prva zvanična utakmica trebala bi biti susret u okviru osmine finala EHF Evropskog kupa, ista je na rasporedu 13. februara 2021. godine, a Gračanica gostuje ruskoj ekipi Neva SPb u Sankt Peterburgu.

Revanš je sedam dana kasnije u Gračanici, a u tom slučaju utakmicu 16. kola Premijer lige u Derventi igrala bi se u srijedu, 24. februara 2021. godine.

Iz kluba navode da ih očekuje paklen tempo na tri fronta, a pored dobrog zdravlja i forme igrača, trebaće dosta umješnosti da se sve tehnički uspješno organizuje i finansijski isprati u ovoj vrlo teškoj i zahtjevnoj sezoni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime