Foto: MeridianSport

Rukometni savez Srbije se u popodnevnim časovima oglasio Saopštenjem, u kojem je želio da obavijesti javnost o trenutnoj situaciji u ženskoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Naš portal vam donosi službeni iskaz Saveza, u cjelini:

Reprezentacija je boravila u karantinskim uslovima sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije od 23. novembra. Prije i tokom priprema urađena su neophodna testiranja na virus korona. Zbog nepotpunih rezultata testiranja čitave delegacije, planirani odlazak na takmičenje prvog decembra pomjeren je za treći decembar. Reprezentacija je otišla za Dansku redovnom avio-linijom preko Frankfurta. Po dolasku na aerodrom u Bilund, izvršeno je PCR testiranje. Na tom testiranju su sve igračice i članovi stručnog štaba bili negativni, osim Kristine Graovac.

Shodno propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirana igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel, predviđen od strane organizatora za tu svrhu.

Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja u petak u 8 časova.

Igračice u izolaciji, Graovac i Milojević, takođe su testirane oko podneva (4.12). Rezultati drugog testiranja reprezentacije su pokazali da je Marija Agbaba pozitivna, što konsekventno povlači upućivanje u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom (cimerkom) Jelenom Agbabom.

Usljed produženja karantinskih uslova utakmica Srbija–Holandija pomjerena je za peti decembar (20:30 časova). Svaka igračica koja je smještena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim poslije dva uzastopna negativna PCR testa.

Po pravilima higijenskog koncepta EHF EURO 2020, reprezentacija Srbije će biti testirana i 5.12. u jutarnjim časovima. Do dobijanja negativnih rezultata na virus korona svi članovi delegacije ostaju u izolaciji u svojim sobama“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime