Foto: USA Today/Reuters

Sjedinjene Američke Države poražene su sinoć u prijateljskom susretu od Australije, a nakon meča Greg Popovič je bio iznerviran istupima jednog novinara.

Nakon što su izgubili od Nigerije, Sjedinjene Američke Države doživjele su drugi uzastopni poraz. Ovaj put od njih je bila bolja selekcija Australije u pripremama za Olimpijske igre.

Novinar Džo Verdon je pitao Demijena Lilarda kako je bilo gledati kolege kako “razbijaju” protivnike na turnirima, a oni sada doživljavaju potpuno drugačije iskustvo.

Dozvolite i meni da odgovorim na ovo pitanje. Postavili ste istu vrstu, isti oblik pitanja i prošli put kada ste pretpostavili stvari koje nisu tačne. Samo ste pomenuli ‘razbijanje’ ovih ekipa. To se nikad nije dogodilo. Ne znam otkud vam to” – rekao je Popovič, a nakon što je novinar pokušao objasniti svoje pitanje, iskusni stručnjak je nastavio:

Mogu li ja da završim? Mogu li da završim? Mogu li da završim svoju izjavu? Mogu li da završim izjavu? Da li ćete mi dozvoliti da završim izjavu ili ne? Ćutaćeš dok ja pričam, a onda ću ja slušati tebe

Kada pričate o prošlosti da smo ‘razbijali’ ove druge ekipe, pod jedan, ne poštujete druge timove. Pričao sam sa vama o istoj stvari prošli put. Imali smo neke veoma neizvjesne utakmice sa četiri ili pet zemalja na ovim turnirima. Dobre timove ne možeš da ‘razbiješ’. Određene utakmice mogu da se dogode tokom turnira, na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, kada neko bude ‘razbijen’. Generalno, niko ne ‘razbije’ dobar tim. Tako da, kada tako nešto kažete to je kao da pretpostavljate da je stalno tako, a to nije tačno“.

Amerikanci će na Olimpijskim igrama u Tokiju, na kojima će košarkaški turnir trajati od 24. jula do 7. avgusta, igrati u Grupi A sa Francuskom, Iranom i Češkom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime