foto: nfsbih.ba

U prostorijama NFSBiH danas je održana pres konferencija povodom objavljivanja spiska igrača za kvalifikacione utakmice sa Luksembrugom i Portugalom.

Selektor “Zmajeva“, Faruk Hadžibegić, između ostalog je govorio o novajlijama Dalu Varešanoviću i Adrianu Leonu Barišiću koje je zvao za ove reprezentativne akcije.

“Barišić iz Osijeka je izrazio želju da zaigra za BiH i ukazala se prilika. Hadžikadunić je povrijeđen, a Barišića sam gledao i vidio da nam odgovara po kvalitetima te sam se odlučio za njega. Kada je riječ o Dalu Varešanoviću, rekao sam da nijedna reprezentacija ne postoji bez domaćih igrača, a Dal mi je najbliži Pjaniću. Odigrao je najbolju polusezonu i zaslužio je poziv, ali i da ispoštujemo domaću ligu. U razgovoru i sa trenerima došli smo do konsenzusa da je on taj” – rekao je Hadžibegić, koji se osvrnuo i na poziv Luke Menala.

“Ne postoji igrač koji je igrao za BIH, a koji nije u našim planovima. Želja je da se napravi najbolje. Nemamo igrača koji igra 90 minuta. Ne postoji igrač koji igra svih 90 minuta. Menalo je poziv zaslužio iz dva razloga. Dobijao je ranije pozive, a s druge strane želja mi je bila da pokažem da mislim na sve igrače i da se svi igrači trude da nametnu. Menalo igra u dobrom klubu i to su bili elementi da ga pozovem” – kazao je Hadžibegić.

Otkrio je i to da će Miralem Pjanić biti spreman za duele protiv Portugala i Luksemburga.

“Koliko znam on se trenutno nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine i bit će spreman za ove utakmice. Mnogo nam je falio u mečevima sa Islandom i Slovačkom” – rekao je selektor BiH.

Podsjetimo, “Zmajevi” će snage sa Portugala u Listabonu odmjeriti 17. juna, dok će tri dana kasnije na “Bilinom polju” ugostiti Luksemburg.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime