Halil Mahmutović za MeridianSportBH: "Dolazak Bošnjakovića je vjerovatno najbolja moguća stvar za nas"

Halil Mahmutović u razgovoru za MeridianSportBH najavio je duel TOŠK-a i Budućnosti. 

Štoper banovićke Budućnosti Halil Mahmutović u razgovoru za naš portal osvrnuo se na dosadašnji tok sezoni, te najavio utakmicu sa TOŠK-om u Tešnju. 

“Početak priprema je bio čudan i nezgodan, svašta se izdešavalo. Na svu sreću došli su neki novi mladi ljudi koji su dobili podršku onih čija je podrška potrebna i težili su da stvari postave na svoje mjesto, naravno bila je tu i druga strana, ali na nju nećemo trošiti riječi” – započeo je Mahmutović, pa nastavio: 

“Par dana pred početak prvenstva se desila vjerovatno najbolja moguća stvar za nas, a to je da smo dobili novog šefa stručnog štaba Milenka Bošnjakovića i jednog mladog perspektivnog pomoćnog trenera, Adisa Kovačevića. Već u prvim danima se pokazalo kakav je pedagog i stručnjak Bošnjaković. Iako smo bili nepoznanica jedni drugima, izvukli smo jako dobro taj prvi dio polusezone. Jako težak raspored, koji je zabrinjavao sve u klubu, smo odradili na zavidnom nivou. Uvijek ima priča da je moglo bolje ili gore, ali suma sumarum taman sa težnjom ka još boljem”.

mahmutovic 1
foto: Ermin Pirić/Budućnost Banovići

“Mislim da su to neki sitni problemi, koji mogu zadesiti bilo koji klub i problemi koji se daju vrlo lako riješiti. O tome uopšte ne razmišljamo i sigurni smo da nam to neće ni olakšati, ni otežati. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da je pred nama jako zahtjevna i nadam se jako zanimljiva utakmica” – rekao je štoper Budućnosti o ekipi TOŠK-a, pa se osvrnuo i na kompletnu ligu: 

“Više puta sam za ovu sezonu rekao da ne postoji siguran pobjednik ni u jednom meču, svaki vikend donese nova iznenađenja i na svakoj utakmici svi su znakovi mogući. GOŠK sa pet uzastopnih pobjeda je sve rekao, zna svoj cilj i za sada gazi čvrsto prema njemu. Izdvojio bih još ekipu Rudara iz Kaknja, za koju mislim da je čvrsta, kompaktna i ozbiljna, iako ih i ne prate baš najbolji rezultati. Pred nama su još dvije trećine prvenstva i vjerujem da će biti mnogo zanimljivo do kraja”.

Utakmica između TOŠK-a i Budućnosti odigraće se u nedjelju od 15h. 

Postavi odgovor