FK Velež Mostar/facebook

Poslije današnje pobjede nad Krupom Velež će u narednom kolu dočekati Borac, a na toj utakmici Feđa Dudić neće moći računati na Samira Radovca zbog tri akumulirana žuta kartona. Ta situacija je posebno naljutila predsjednika mostarskog kluba Šemsudina Hasića. 

Samir Radovac zbog trećeg akumuliranog žutog kartona, koji je zaradio na današnjoj utakmici s Krupom, neće imati pravo nastupa u sljedećem kolu gdje će Velež dočekati Borac. S obzirom da iz istog razloga na današnjoj utakmici nisu mogli nastupati Dino Hasanović i Edo Vehabović, predsjednik “Rođenih” Šemsudin Hasić oštrim je riječima uputio kritike na račun sudijske organizacije NFSBiH.

“Fudbalski bezličnici u liku sudije Njegomirovića uništili su sve ono što je trebalo biti lijepo na stadionu Rođeni – jedan festival fudbala. Nažalost to nije prvi put, ovo nam se desilo niz puta ove sezone. Ovim putem pozivam ljude iz fudbala, koji misle i slažu se sa Veležom, da skupimo snage i suprostavimo se otvorenom pokušaju rušenja legitimiteta ovog takmičenja. Ovo što se radi mora da bude zaustavljeno, bez obzira na pobjedu Veleža. Najbolje da se prvenstvo prekine, da se proglasi neregularnim i da ne izlazimo u Evropu. S ovakvim ljudima mi ne možemo nigdje” – rekao je Šemsudin Hasić za SportSport.ba. 

Velež je trenutno drugoplasirana ekipa, a pozicija s koje će dočekati Borac u narednom kolu zavisiće od ishoda utakmica Zrinjski – Sarajevo i Borac – Široki Brijeg.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime