Foto: HKK Zrinjski

HKK Zrinjski 2018. godine osvojio je naslov prvaka Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalnoj seriji s 3:1 ekipu Igokee. Pet godina kasnije klub proživljava najteže dane, odnosno upitno je uopšte njegovo daljnje egzistiranje.

Naime, seniorska ekipa prošle sezone zauzela je posljednje mjesto u Ligi Bosne i Hercegovine sa samo tri pobjede i devetnaest poraza. I sezonu ranije Plemići su prema rezultatima trebali napustiti društvo najboljih, ali su zbog odustajanja drugih klubova ostali u Ligi Bosne i Hercegovine. No, ove sezone je definitivno kako klub iz Mostara neće igrati najjači rang bh. košarke, a pitanje je hoće li uopće nastupati i u Ligi KS Herceg-Bosne.

Igrači koji su prošle sezone nastupali za Zrinjski potražili su svoju sreću u drugim sredinama i pitanje je mogu li u klubu uopće složiti novu ekipu. Tri igrača iz Zrinjskog prešla su u redove KK Pepi Sport, a to su kapetan Robert Soldo, Jeng Mansour i Filip Božić. Orhan Špago obukao je dres Mladosti iz Mrkonjić Grada, Šimun Kovač otišao je u Posušje, a Dragan Džajić je novi košarkaš Dubrovnika.

Do početka sezone u Ligi KS Herceg-Bosne ostalo je nešto više od mjesec dana, što je veoma malo vremena za formiranje tima. Ostaje da vidimo hoće li u klubu iz Mostara “zasukati rukave” i raditi na dovođenju igrača kako bi održali seniorsku ekipu. Zrinjski je u pet godina od najbolje bh. ekipe došao do toga da se uopšte pitamo postoji li taj klub. Ljubitelji košarke u Mostaru zaslužuju stabilnog prvoligaša, a Grad u kojemu su stasali brojni sjajni košarkaši mora sve učiniti da vrati košarku na mjesto koje zaslužuje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime