Foto: Ciro De Luca/Reuters Photography

Zlatan Ibrahimović godinama mami pažnju što svojim igrama, što svojim izjava. Posljednja takva bila je kada je otkrio idealnu postavu po njegovom ukusu.

Izabraću najboljih 11 po snazi ili po učinku. One koji su mi pokazali nešto” – rekao je na početku švedski napadač za “Sportkeek“.

Bufona bih stavio na gol. Igrali smo zajedno u Juventusu i to je sjajno iskustvo bilo. Ja sam bio mlad i svi su me tretirali onako kako ja danas tretiram mlade igrače u Milanu” – krenuo je Ibrahimović.

Maksvel bio bio lijevi bek, on je moj prijatelj. Alesandro Nesta i Fabio Kanavaro dva centralna defanzivca. Kanavaro je bio lud, vozio me po Napulju skuterom. Desni bek bio bi Maikon” – odabrao je zadnju liniju napadač Milana.

Ibrahimović, Ibrahimović izabrao najboljih 11 i poručio: “Samo je jedan bolji od mene”
Foto: GettyImages

Potom je na red došao središnji dio terena, za koji je Ibrahimović imao spreman odgovor:

Pavel Nedved prije svih. On je onaj koji me unapredio više nego iko. Kada sam ga vidim znam da ono što radim nije dovoljno. Uvijek je trenirao, on je mašina. U sredinu bih stavio Patrika Vijeru i Čavija. Dva šampiona”.

Za napad nije bilo dileme, pomalo je iznenađujuće poznavajući Zlatana da nije sebe uvrstio, ali nije se ni zaboravio:

Napad je lako. Zinedin Zidan, Ronaldo fenomenalni i Dijego Maradona. On je najveći svih vremena, bolji i od mene. Ja bih mogao biti trener ovog tima, ko zna, možda i postanem to jednog dana“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime