FK Sloboda Tuzla/Facebook

Danas je osvanula vijest kako je u Slobodu stigao Miftah Anvar Sanija iz Indonezije. Njegov dolazak u Tuzlu očekuje se kada papiri budu spremni, a navodna pozadina ovog transfera više je nego interesantna.

Kako saznaje “SC Sport“, fudbaler će u Slobodu stići bez obeštećenja, a agencija koja ga zastupa će ne samo snositi troškove njegovog boravka u Bosni i Hercegovini, nego i uplatiti “Crveno-crnima” 20 hiljada dolara.

Razlog svega toga jeste kako bi igrač izbjegao obavezan vojni rok u Indoneziji. Od toga ga može osloboditi samo profesionalni ugovor u inostranstvu u trajanju od jedne godine. Nakon toga, slobodan je da se vrati u svoju zemlju bez obaveze služenja vojnog roka.

Naravno, Miftah Anvar Sanija jeste fudbaler i nastupao je za klub Persita Tangerang sa kojim je ušao u elitni rang tamošnnjeg fudbala. Međutim, u Prvoj ligi Indonezije za 25-godišnjak skupio je samo 12 nastupa, pa je veliko pitanje i koliko će moći pomoći Slobodi i timu Gradimira Crnogorca.

Bez obzira igrao ili ne, njegova cijena će nakon godinu dana porasti zbog samog ugovora, a biće lišen i obaveze vojnog roka. Takođe ono što govori da u Tuzli i ne računaju pretjerano na njega, je to što još uvijek nije objavljena nijedna informacija na tu temu, dok su mediji u Indoneziji čak objavili i fotografiju njega i ambasodora Bosne i Hercegovine Mehmedom Halilovićem.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime