Foto: Alberto Lingria/Reuters

Edin Džeko je zadobio povredu zadnje lože u milanskom derbiju i još uvijek je neizvjesno da li će nastupiti u prvom meču reprezentacije protiv Finske 13. novembra u Zenici.

Njemu je određena fizikalna terapija, a još uvijek nije poznato koliko će trajati njegov oporavak, te da li će biti spreman za Fince.

Da Džeko neće zaigrati protiv Finske nadaju se u redovima “Neuroazura”, koji bi voljeli da se “Dijamant” sačuva većih napora u ovakvoj situaciji, ali radi se o jako bitnoj utakmici za Bosnu i Hercegovinu. “Gazzetta dello Sport” piše da je trener Simone Inzagi odahnuo zbog stanja u kojima se nalaze Bastoni i Barela, čije povrede nisu ozbiljne, ali ostaje zabrinut za Džeku.

Od trojice igrača Intera koji su iz derbija izašli povrijeđeni, napadač je jedini čiji su testovi pokazali nategnutost mišića zadnje lože. “Gazzetta” piše da će osoblje iz Intera biti u konstantnom kontaktu sa medicinskim osobljem u stručnom štabu “Zmajeva”, te da će Džeko nove testove proći danas i sutra.

U Interu se nadaju da će ga Ivajlo Petev poštediti napora bar u utakmici protiv Finske u subotu. Podsjećamo, tri dana poslije će Bosna i Hercegovina će igrati i s Ukrajinom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime