Foto: Xinhua News Agency

Teniseri Italije savladali su selekciju Francuske sa 2:1, dok je Njemačka istim rezultatom bila bolja od Kanade u drugom kolu grupne faze ATP kupa. 

Nakon što su juče trijumfovali protiv reprezentacije Austrije, Italijani su danas pobijedili Francuze i postali prvi tim koji je osigurao plasman u polufinale. Prvo je Fabio Fonjini savladao Benoa Pera sa 2:0 (6:1, 7:6(2)), a Mateo Beretini je sve potvrdio sigurnom pobjedom nad Gaelom Monfisom od 2:0 (6:4, 6:2). Jedini bod Francuzima donio je dubl Nikolas Mau/Eduard Rožer Vaselin koji je bio bolji od Simonea Bolelija i Andree Vavasorija sa 2:0 (6:3, 6:4). 

Selekcija Kanade iako je došla u sastavu Miloš Raonić i Denis Šapovalov nije uspjela ostvariti nijednu pobjedu, već je nakon Srbije poražena i od Njemačke. Jan-Lenard Štruf je sa 2:0 (7:6(4), 7:6(2)) trijumfovao protiv Raonića, da bi Aleksandar Zverev u veoma neizvjesnom meču bio bolji od Šapovalova sa 2:1 ((5)6:7, 6:3, 7:6(4)) i tako zakazao duel sa Srbijom gdje će sutra pasti odluka o polufinalisti. Oba tima u dublu su poslali izmjenjene sastave i slavili su Kanađani Steven Diez/Peter Polanski protiv Kevina Kravieca i Štrufa sa 2:1 (7:6(4), (6)6:7, 10:3). 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime