Foto: MeridianSportBH

Široki Brijeg će u okviru posljednjeg 19. kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine otputovati u Sarajevu na duel Željezničaru pri čemu su trener gostiju Jure Ivanković i igrač Ivan Ikić najavili taj susret na pres konferenciji za medije.

“Uvijek smo se veselili utakmicama na ‘Grbavici’, prije svega kako zbog dobrog terena tako i atmosfere. Nekako je to stadion sa najugodnijim fudbalskim ambijentom u Bosni i Hercegovini. Na njemu smo takođe pružali dosta dobre partije u zadnje vrijeme, ali i kroz istoriju”kazao je Jure Ivanković pa dodao:

“Iza sebe trenutno imamo dosta dobar period gdje smo prikupili puno važnih bodova. Utakmica u nedjelju sa Željezničarom je fantastična prilika da polusezonu završimo na jedan idealan način, odnosno sa pozitivnim rezultatom kojim bi se stabilizovali u vrhu tabele i borili se za pozicije koje vode  u Evropu”.

Na pres konferenciji za medije pred susret Širokog Brijega i Željezničara na “Grbavici” se obratio i Ivan Ikić koji se nedavno vratio sa oporavka od teške povrede. 

“Sigurno je da će biti teško, to mogu sa sigurnošću reći. Igraćemo na sto posto naših mogućnosti kako smo do sada i igrali, a isto tako smo pokazali da smo karakterna ekipa. Mislim da neće bitih većih problema jer smo se mi pripremili i napravili smo analizu protivnika pa samim tim znamo gdje su naše šanse. Bilo je jako teško vratiti se nakon onako teške povrede, ali sam ja bio odlučan”kazao je Ikić pa dodao:

“Iskreno niko, pa ni ja sam, nije očekivao da ću se vratiti ovako brzo. Ja sam kako bi rekao dijete sa sela i baciću se na glavu u svakoj utakmici, ali i na treningu jer meni ništa ne smeta i da nemam jednu nogu ja bi igrao sa onom koja mi je ostala. Poslije svake pres konferencije na koju ste me zvali ja sam dao gol pa se nadam da će i sada biti takav slučaj”.

Utakmica između domaćina Željezničara i gostiju Širokog Brijega je zakazana da se odigra u nedjelju sa početkom od 15h u okviru posljednjeg 19. kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime