Ivanković
Foto: Facebook/NK Široki Brijeg

Ivanković najavio utakmicu s Veležom. 

Trener Širokog Brijega Jure Ivanković najavio je duel Širokog i Veleža koji se igra sutra u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“U prošlom kolu ostvarili smo važnu pobjedu, a sada u ovoj utakmici nadamo se dobroj partiji i pozitivnom rezultatu. Nakon lošijeg otvaranja drugog dijela sezone uspjeli smo se stabilizovati, odigrali smo najprije dvije utakmice neriješeno, a zatim smo ostvarili dvije pobjede bez primljenog pogotka i na dobrom smo putu da se vratimo u naš pravi ritam koji nam je potreban da bi konkurisali ovim ekipama koje su trenutno ispred nas” – rekao je Ivanković, pa dodao: 

“Prvenstvena utakmica nije za Velež rezultatski previše značajna, jer su i sami najavili da će više biti fokusirani na Kup koji slijedi nakon toga, ali svejedno očekujem dosta zanimljivu i dinamičnu utakmicu kao što su bile sve naše protiv njih. Uvjeren sam da ćemo mi biti na visokom nivou i da ćemo se dobro potući za bodove”.

Utakmica između Širokog i Veleža na programu je sutra od 18:00 časova.

“Sve ekipe protiv Veleža teško dolaze u priliku za postizanje pogotka. Velež igra jako dobro u odbrani, jako su agresivni i imaju igrače koji su dominantni u situacijama jedan na jedan i to jako dobro koriste kroz cijelu utakmicu, tako da je protiv njih teško stvoriti izrazite prilike za pogodak. U ovim utakmicama prije smo uspjeli postići golove iz nekih poluprilika i situacija iz prekida gdje smo bili malo opasniji. Mi ćemo tražiti način kako ćemo poboljšati igru u odnosu na ovu posljednju utakmicu protiv Veleža koju smo igrali u Kupu” – zaključio je Ivanković. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime