Predsjednik sarajevskog Sparsa Nihad Selimović smatra da je najveći krivac za novonastalu situaciju u domaćoj košarci Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. 

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o izbacivanju Igokee, Sparsa i Borca iz Prvenstva Bosne i Hercegovine nakon što su ekipe odbile igrati fajnal for u Širokom Brijegu, gdje je na kraju domaćin proglašen nacionalnim prvakom.

“U septembru je jasno definisano da će se igrati Liga 14 i da će nakon toga prvih osam klubova igrati plej-of koji će odlučiti prvaka države. U decembru su tu odluku promijenili,  iako su upozoreni da se prvobitna odluka mora poštivati i da je to jedini ispravan sistem i da će promjenama dovesti u pitanje legitimnost lige s ozbiljnim pravnim i finansijskim posljedicama po Savez. Oni su to zanemarili i nastavili s promjenama sistema i pravila takmičenja” – započeo je Nihad Selimović za “Fenu”, pa dodao:

“Mnogo je tu propusta čime će se u narednom periodu baviti naš pravni tim. Za sada je u pitanju samo odluka komesara takmičenja, a dalje će riječ imati Takmičarska komisija i Upravni odbor Saveza, a na kraju krajeva imaju i sudovi. Vidjećemo kako će se cijela priča odvijati. Sigurno je jedno, a to je da Sparsi neće platiti kaznu, već režiseri ovog cirkusa, a najveću kaznu na kraju platiće bosanskohercegovačka košarka”.

Selimović takođe smatra da je i u toku fajnal fora na kojem se pojavio samo Široki, počinjeno mnogo propusta zbog kojih sve to ispada nelegitimno.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime