Foto: MeridianSport

Borac je u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Velež rezultatom 2:0. Nakon meča na konferenciji za medije trener domaćih Vlado Jagodić rekao je kako je zadovoljan igrom i odnosom svojih igrača.

“Drago mi je što je pjesma u svlačionici, momci su to zaslužili svaka im čast. Veselje je jer smo ispunili cilj na ovoj utakmici, a to je pobijediti i nastaviti niz. Drago mi je što ćemo u reprezentativnu pauzu ući na mjestu gdje i trebamo biti, a to je vrh tabele” – započeo je Vlado Jagodić.

“Svakako da uvijek trener razmišlja na koji način treba da se obrati nakon utakmica. Ja se sjećam konferencije za štampu kad smo izgubili od Veleža, ja sam tada kolegi mlađem 21 godinu od mene čestitao na pobjedi. To bi isto i on trebao sada uraditi, ako ništa makar zbog istorije ovog kluba. Meni je to žao. Pored mene desno sjedi osoba koja se bavi svim i svačim, osim onim što treba.  Mnogo sam poziva dobio gdje je pokušano neću reći šta, ali nefudbalske stvari. Moram reći sljedeće gospodinu sa moje desne strane, ovo je problem bosanskohercegovačkog fudbala. Ako me kolega naziva svakakvim ružnim imenima u pripremi utakmice, onda se on ne bavi onim čime treba. Meni je žao Veleža jer imaju dobru ekipu, ali ako hoće u vrh moraju razmisliti po pitanju struke. Bole me neke stvari. Borac izgleda ne smije biti prvi. E pa, Borac će biti prvi i Borac će biti šampion, ja vam kažem” – jasan je Jagodić.

“Pokušaj Veleža sa četiri vezna igrača, ništa novo, kopija onog iz Mostara. Mi smo ostali dosljedni našem sistemu. Momci daju sve od sebe, tako da želim njih istaknuti. Ružno je ovako komentarisati pobjedu Borca od 2:0. Jeste istina da nam je pomogao crveni karton. Moramo znati da ovo nije sport u kojem se koriste laktovi. Tako da o tome je morao Brandao da razmišlja” – izjavio je trener Borca

Čitavu konferenciju možete pogledati na našem “Jutjub” kanalu “Meridian Sport BH”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime