Foto: FKBorac.net
, Jagodić: “Garantujem vam da je ova pobjeda zaslužena”
Foto: FKBorac.net

Borac je u 4. kolu Premijer lige BiH savladao Zrinjski rezultatom 1:0, a svoj komentar posle susreta je dao i trener domaćih Vlado Jagodić.

U uvodnom obraćanju, Jagodić je rekao:

“Garantujem vam da je ova pobjeda zaslužena zato što znamo protiv koga smo igrali i šta nam je bio cilj. Moji igrači zaslužuju sve pohvale, i oni koji su startovali, i oni koji su ušli, ali i oni koji su ostali na tribinama.

Poslije poraza na Grbavici, bilo je malo vremena da se osvježimo onako kako treba. Zrinjski ima odlične igrače ali ne postižu rezultate, čudno se nešto dešava tamo, ali to je njihov problem. Mi smo uspjeli uraditi ono što je nama bio cilj, a to je osvojiti tri boda. Da li smo ga osvojili destrukcijom ili ofanzivom, to nije bitno. Ja mislim da smo ga osvojili ofanzivom jer smo ušli u utakmicu onako kako treba Borac u Banjaluci da uđe. Pored gola, imali smo još dvije situacije koje su mogle biti krunisane u prvom poluvremenu”.

O samom načinu kako je Borac danas igrao, Jagodić kaže:

“Znamo da je ovo bila rovovska borba i samo tako se može pobijediti Zrinjski. Nadigravanje njima odgovara, mi imamo igrače za nadigravanje, ali danas je koncept bio sačuvati rezultat ako postignemo prvi gol. Pohvaljujem svoju ekipu jer su uradili sve što sam zamislio. Vratili smo se na drugu poziciju i poslije reprezentativne pauze ćemo biti onaj Borac koji svi želimo. Bilo je bitno pobijediti večeras i mi se od sutra ujutru okrećemo utakmici u Širokom Brijegu”.

Za kraj, trener Borca je prokomentarisao i status Zrinjskog na tabeli:

“Mogu shvatiti mladog kolegu Žižovića da kad nema rezultata da je to problem i čudi me da je samo jedan gol postignut u prvenstvu do sada s obzirom kakav sastav imaju”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime