Jagodić: "Nismo odigrali bajno, ali smo osvojili tri boda i to nam znači na psihološkom planu"

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić na pres konferenciji je komentarisao pobjedu protiv Tuzla sitija.

Sloga Meridian je savladala Tuzlu siti rezultatom 2:1 u 7. kolu Premijer lige.

Za nas može biti veliki preokret, a moglo nas je vratiti u nezgodniju situaciju. Nije nama bila teško po pitanju tehničko-taktičkog ili kondicionog pristupa, nego psihološkog jer znate i sami da smo četiri utakmice u četiri gostovanja zaredom bez datog gola. Kad je moranje to u fudbalu ide teško. Nije bilo očekivati da danas umiremo u ljepoti, ovo su danas iskopana tri boda. Čestitam svim igračima. Ovo je zajednička pobjeda kluba. Tuzla sitiju želim sve najbolje. Oni su skup kvalitetnih pojedinaca i mi smo to znali. Ako im dopustimo da kontriraju ili pas kroz sredinu iznesu loptu, onda bi mogli imati problem. Nisam zaista očekivao da ćemo primiti gol iz prekida. To se ne smije visokim igračima dogoditi. To je zakomplikovalo situaciju” – rekao je Vlado Jagodić i dodao:

U drugom poluvremenu nije bilo izbora. Morali smo praviti izmjene koje su nam i donijele doprinos. Ova ekipa može daleko više. Psihološki grč je prisutan i ja se nadam da ćemo do naredne utakmice na krilima ove pobjede pametno rezonovati sve. Nismo odigrali bajno, ali smo osvojili tri boda. Zato mislim da na miru možemo pripremati sljedeću utakmicu, ali na psihološkom planu se možemo rasteretiti jer će nam na psihološkom planu biti lakše”.

U narednom susretu, Sloga Meridian u zaostaloj utakmici gostuje Željezničaru.

“Naredni protivnik je Željezničar. To je ona zaostala utakmica koja nam dolazi u nevrijeme, ali mi smo zato u ovoj reprezentativnoj pauzi popunili ekipu i nametnuli jaču konkurenciju. U sljedećoj utakmici nam svi igrači imaju pravo nastupa, pa ćemo imati širi izbor igrača. Hvala svim ljudima koji su bili na stadionu, jer to mnogo znači. Ima mnogo igrača koji su danas debitovali pred našom publikom i to mnogo znači. Ovo je pobjeda svih nas, Doboja” – istakao je Jagodić.

Postavi odgovor