Printscreen

Šef stručnog štaba Radnika Vlado Jagodić poslije teškog poraza od Tuzla sitija u Bijeljini izjavio je da ne želi da krivi svoje neiskusne igrače i da oni moraju još ta uče.

Tuzla siti je u Bijeljini na “Gradskom stadionu” savladala sa igračem manje ekipu Radnika sa 3:1.

“Ovo je utakmica preiskusne ekipe, kojoj su falila i 3-4 igrača, protiv neiskusne. Jedino na onaj način kako smo igrali u prvom dijelu mogli smo doći do rezultata, a znao sam da ćemo imati problem ako im ostavimo prostor. Lako smo prosuli vođstvo, a nismo imali snage i kvaliteta da s igračem manje mi vodimo igru. Posjed je tada osnovna stvar, posebno u formaciji koju mi igramo. Na poluvremenu su igrači ipak odgovorili na ono što sam tražio. Pritisli smo ih na startu, ali lopta nije htjela u gol”rekao je Jagodić pa dodao:

“Neću oduđivati nikoga, ovo je mlada ekipa i najlakše bi to bilo uraditi, ali neću. Ovo su mladi igrači i oni moraju proći krizne periode. Oni se prvi put susreću s Premijer ligom, sad smo imali pauzu i mislio sam da smo napravili ono što je trebalo, ali imali smo nezgodnog protivnika. Nisu nam dali iz izrađenih situacija golove nego ih nekih prekida. Žao mi je zbog publike koja je tu u sve većem broju. Za ovu ekipu je bitno da shvati da moraju iz treninga u trening i iz meča u meč uče. Nisam očekivao da ćemo izgubiti jer smo dobro djelovali, ali ovako primljeni golovi djeluju na ekipu. Ja njih rasterećujem stalno, ali te katastrofalne greške nas koštaju sve”.

Radnik u narednom kolu gostuje ekipi Posušja na “Mokrom docu”.

.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime