Vlado Jagodić
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je na zvaničnoj pres konferenciji najavio gostujuću utakmicu šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja.

Sloga Meridian će sutra igrati protiv domaćeg sastava Posušja na terenu stadiona “Mokri Dolac”, a ovaj duel te stanje u ekipi je najavio trener gostiju Vlado Jagodić.

“Niti jedno gostovanje nije lako, tako neće biti ni ovo u Posušju. U toj utakmici se suprostavljamo ekipi koja kao i mi ima tri boda, ali i dvije odigrane utakmice na domaćem terenu. Na tome nekako baziram naš optimizam. Ne mogu reći da sam nezadovoljan onim kako smo do sada igrali. Neću puno pričati o meču protiv Borca i katastrofalnom rezultatu. To je jednostavno slijed nekih događaja koji su nam se nametnuli. Više bih rekao o porazima protiv Igmana i Zvijezde 09 sa 1:0 gdje nam je samo nedostajao pogodak” rekao je Jagodić te dodao:

“Radili smo dobro u ovoj sedmici te smatram da spremni idemo u Posušje. Smatram da su oni trijumfom protiv Željezničara otvorili sebi put da na domaćem terenu imaju pravo razmišljati da smo im mi lak zalogaj. Mi samim tim moramo razmišljati kako da budemo kompaktniji, efikasniji i sigurno je da i u ovoj utakmici može da se dogodi da onaj koji prvi postigne gol može očekivati konačni trijumf. Sem Nikole Dujakovića svi igrači su na raspolaganju. Imamo tu jedino par rovitih igrača i nekih koji su izašli iz viroznog stanja. Naravno kako nakon duela protiv Posušja ide reprezentativna pauza, za nas bi bilo dobro da se vratimo sa pozitivnim rezultatom. To bi trebao biti naš konačni cilj za narednih 14 dana tokom kojih nećemo imati utakmica i gdje će biti predstavljen novi napadač”.

Vlado Jagodić
Foto: MeridianSportBH/Rade Šešlak

Dodatno je Jagodić dao svoj osvrt na rivala u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipu Posušja te je izdvojio trenutak da pohvali njihovog trenera Branka Karačića.

“Cijenim rad kolege Karačića. On i ja smo među dva najstarija trenera u ligi te smo se dosta puta sastajali. Njegova ekipa igra veoma dinamično i iako neki ključni igrači Posušja imaju zdravstvenih problema ja mislim da će oni smoći snage da izvedu najjači mogući tim. Zaista očekujem jednu utakmicu koja pred reprezentativnu pauzu može donijeti i jednoj i drugoj ekipi mnogo lijepih stvari” kazao je Jagodić te zaključio:

“Iskren da budem, ja uvijek pričam svojim igračima te ih ne opterećujem jer mi kao klub znamo gdje smo, znamo šta su nam ciljevi, znamo da smo imali nenormalan raspored na gostujućim terenima i kada se sve to okrene mišljenja sam da ćemo vidjeti jednu sasvim drugačiju sliku. Ali, pošto smo već uzeli tri boda na gostovanjima, ne vidim razloga da ne budemo optimisti i u sudaru sa Posušjem”.

Podsjetnik radi utakmica šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Sloge Meridian je zakazana da počne sutra od 19.30h na terenu stadiona “Mokri Dolac”.

Standings provided by Sofascore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime