Vlado Jagodić
Foto: MeridianSportBH/Rade Šešlak

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je prokomentarisao poraz u Ugljeviku od strane Zvijezde 09 sa konačnim rezultatom od 1:0.

Sloga Meridian je u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine išla na megdan Zvijezdi 09 u Ugljevik gdje su gosti poraženi sa minimalnih 1:0, a to je sve prokomentarisao i njihov šef stručnog štaba Vlado Jagodić.

“Prosto je nevjerovatno da se u Ugljeviku dogodilo ono što smo tokom sedmice analizirali i trenirali da se upravo ne dogodi, a to je da smo ponovili greške iz Konjica. Ako ćemo realno, to se nije smjelo dogoditi i zaista sam očekivao mnogo bolji ishod, ali dogodilo se. Možda je i bolje da se to događa već sada kada smo u seriji teških uzastopnih gostovanja, nego kada budemo u seriji domaćih utakmica. A, i to vrijeme mora jednom doći. Mi nemamo krizu igre jer smo i u ovoj utakmici kao i u Konjicu imali dovoljan posjed lopte i dovoljan broj izrazitih stopostotnih prilika, međutim nismo imali raspoloženog pojedinca da to realizuje, kao što je to uradio Vidić u prvom kolu na Koševu”rekao je Jagodić te dodao:

“Veći posjed lopte, veći broj šuteva i šansi, veći broj kornera i opasnih napada, nije nam bio dovoljan u Ugljeviku ni za jedan osvojeni bod. Uz ova stalna gostovanja, nama je trenutno najveći problem nedovoljan broj raspoloženih pojedinaca, koji bi trebali da popune mjesta pojedinih igrača koji su još poslije utakmice u Sarajevu ispali iz stroja radi bolesti i povreda. To mi moramo brzo riješiti i pokušati što prije doći na nivo igre i shvatanja individualnih obaveza kao što su bile na pripremama i na otvaranju prvenstva. To neće biti lako dok se svi roviti igrači ne vrate na taj nivo. Uzbune i straha u FK Sloga Doboj nema. Znamo svoj pravac i cilj i idemo zajedno ka njemu. Svjesni smo cijene neigranja na svom terenu, ali će i tome doći kraj. Ja iskreno jedva čekam prvu reprezentativnu pauzu i smatram da ćemo poslije nje biti mnogo bolji nego što smo trenutno i sa dovoljnim bodovnim saldom da mirno radimo”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime